Sajtóközlemény

Lezárult a Kurucz Farm Kft. GINOP-2.1.1-15- 2015-00058 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektje.
2018/november/16

A K+F projekt célja az volt, hogy megteremtse a sertéstenyésztésben évtizedekig használt rövid takarmányozási lánc használatának újbóli lehetőségét új technológiák kifejlesztésével. A projekt megvalósítása során kiépítésre került a fermentor rendszer és a moduláris csíra előállító technológia, amely a cég szellemi tulajdona. A projekt eredményeként megfogalmaztuk az RTL(Rövid Takarmányozási Lánc) koncepciót, illetve megvizsgáltuk, hogy az előállított algaszuszpenzió és árpacsíra, mint takarmánykiegészítő hogyan integrálható a cég által képviselt neotradicionális takarmányozási technológiába.A kapott eredmények alapján energetikai és gazdasági megfontolásokat tettünk, megfogalmazva, hogy az RTL rendszer milyen előnyökkel járhat egy sertéságazati vállalkozás számára.
A kialakított takarmány kiegészítő előállító technológia moduláris, bővíthető rendszere lehetővé teszi a termelékenység fokozását, növelve a rövid takarmányozási lánc arányát a sertéstenyésztési rendszerben, illetve lehetővé teszi a GMO szennyezés és a szójafüggőség további csökkentését az ágazatban.A projekt a mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó Kurucz Farm Kft. hajdúszoboszlói telepein, valamint ebesi telepein valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.kurucz.eu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kurucz Farm Kft.
Elérhetőség: 1034 Budapest, Bécsi út 125. I/5.
Levelezési cím: 4211 Ebes, Rákóczi u. 47.
Email: info@kurucz.eu