Ünnepélyes projektátadó rendezvény

A Kurucz Farm Kft. GINOP-2.1.1-15- 2015-00058 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projekt ünnepélyes projektátadó rendezvénye

A „Rövid Takarmányozási Lánc helyreállítását és egyben a szójafüggőség csökkentését célzó, a GMO mentességet biztosító neotradicionális termelési eljárás kidolgozása a sertéstenyésztésben” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az Európai Unió és a Magyar Állam 503 millió forint vissza nem térítendő támogatása révén.

Az ünnepélyes projektátadó rendezvény 2018. december 11-én délelőtt 10 órai időponttal kezdődött meg, melyben Vida Sándor projektvezető nyitóbeszéde volt hallható. A beszéd első lépésében üdvözlésre kerültek a rendezvényen résztvevő személyek, ezt követően bemutatásra kerültek a kísérletbe bevont telepek, korcsoportok, a kifejlesztésre került infrastruktúra, illetve elhangzott a K+F projekt eredménye is.

A tájékoztatás után a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., mint a projektben résztvevő alvállalkozó kutatói beszámolót tartottak az elért eredményeikről. Először Portörő Péter előadása hangzott el, melyben az alga és csíraelőállító rendszer kialakításáról volt szó, azaz bemutatásra került a kialakított heterotróf algafermentációs rendszer és takarmánycsíra termesztő berendezés. Ezt követően Dergez Ágnes előadása következett, melynek témája volt az alga és csíra, mint takarmány összetevő alkalmazhatósága a sertéstenyésztésben. A tájékoztatójában ismertetésre kerültek a szelekció szempontjai, az optimalizálás, nitrogénforrás, szénforrás, illetve a hőmérséklet függés melyek együttes figyelembevételével került meghatározásra a projekt során alkalmazott algatörzs. Ezt követően pedig bemutatásra került az algatörzs alkalmazhatósága.

Az előadások végeztével lehetőség nyílt a jelenlévőknek a projekttel kapcsolatban a kérdések feltevésére is.

Az ünnepélyes projektátadató rendezvény helyszínét a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar biztosította, ahol a kar hallgatói tiszteletüket tették az ünnepélyes projektátadó rendezényen a részvételükkel.

A projektről bővebb információt a www.kurucz.eu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kurucz Farm Kft.
Elérhetőség: 1034 Budapest, Bécsi út 125. I/5.
Levelezési cím: 4211 Ebes, Rákóczi u. 47.
Email: info@kurucz.eu